kaple Nejsvětějšího Srdce Ježíšova (Lipová-lázně) →

Torzální (známka 455) zděné kaple

v lese, SV od vsi

Zůstalo jen obdélné obvodové zdivo (1,3 x 1,2 m) do výše: levá stěna vpředu cca 0,8 m, vzadu cca 0,9 m, zadní stěna vpravo cca 0,5 m, pravá stěna vpředu zbořena až k zemi. - Umístění kaple: od silnice u vápenky Omya po žlutě značené cestě směr Lázně Jeseník. Asi po 1 km je vpravo oplocený rybník, hned za ním je nad cestou obdélná louka a za ní trojúhelníková louka. Proti trojúhelníkové louce doprava po louce z kopce, přes potok a nahoru po louce. Kaple stojí v lese asi 100 m od jeho okraje nad nejvyšším bodem louky. - Kaple není zapsána v katastru nemovitostí; pozemek pod ní patří Lesům ČR, s.p. - Zastupitelstvo obce Lipová-lázně schválilo dne 20.12.2013 převzetí kaple do majetku obce, protože se o ni v předchozích 6 měsících jakožto o věc nalezenou nikdo nepřihlásil.