← kostel Nejsvětější Trojice (Stružnice) kostel sv. Petra a Pavla (Strýčice) →

se sanktusníkem

Kaple byla pozdně barokní, čtvercová se zkosenými nárožími. Střecha stanová se zvoničkou. Uvnitř byl trámový strop. - Stála na návsi; nyní je vedle jejího stanoviště postaven plechový přístřešek autobusové zastávky. - V březnu 1970 požádal Místní národní výbor v Bušovicích svým dopisem Okresní národní výbor v Rokycanech o souhlas se zbořením kaple ve Střapoli. Odbor výstavby Okresního národního výboru v Rokycanech vydal dne 26.5.1970 povolení ke zbourání kaple s tím, že kaple má být zbořena do konce roku 1970. V odůvodnění uvedl, že "kaplička je v dezolátním stavu a ohrožuje svým stavem bezpečnost kolemjdoucích. Překáží v rozšíření okresní silnice Chrást - Radnice." Kaple přitom stála úplně mimo tehdejší i dnešní těleso silnice. - Kaple je zakreslena již na mapě Stabilního katastru z roku 1839. - Pozemek, na němž kaple stála, patří obci Bušovice.

Zdroj: Jana Racková