← židovský hřbitov (pro Vidnavu) (Stachlovice) kaple (Stachov) →
12821 kaplička sv. Kateřiny

SZ od vsi, u bývalé cesty

Má novou střechu. Bez dvířek, zařízená. Kolem je nově uděláno odvodnění. Odstraněny jsou křoviny z okolí kapličky. - Původní kaplička byla zbořena někdy po roce 1959, zůstalo jen pár rozhozených kamenů a cihel zarostlých v křoví. V roce 2019 byla kaplička obnovena "Spolkem sv. Václava, patrona české země" na základě vzpomínek rodačky ze Stachova, paní Anny Fišerové, která ke kapličce chodila v mládí s kamarádkami. Žádost spolku o obnovu kapličky na obecním pozemku schválilo dne 28.8.2019 zastupitelstvo města Blšany. Spolek obnovu financoval, stavební práce provedl Petr Schejbal z Velké Černoce se svým synem Václavem. Stavba byla zahájena dne 1.10.2019, dokončenou stavbu slavnostně posvětil dne 23.11.2019 pan farář Aleksander Siudzik z Podbořan. - Kaplička je zakreslena již na mapě Stabilního katastru z roku 1843. - Pozemek s kapličkou patří městu Blšany.