← kaple sv. Antonína Paduánského (Sedlec) kaple sv. Václava (Sedlečko) →

se sanktusníkem

Má novou měděnou střechu. Má nová okna a dveře. Zavřená, zařízená. Ještě chybějí malované sluneční hodiny ve štítu nad vstupem (ručička už je osazená). - Kaple byla obnovena spolkem "Naše Sedlečko" na původním místě a v původní podobě. - Původní kaple byla postavena v roce 1895 v pseudogotickém slohu. Peníze na její stavbu byly získány sbírkou mezi místními obyvateli a příspěvkem obce. Celkové stavební náklady tehdy činily 1.472,- K. Stavební práce vedl zednický mistr Alois Riedl z Činova, na interiéru pracoval J. John z Činova. Další práce byly dílem klempíře Andrease Fischera z Andělské Hory, truhláře Karla Brücknera z Andělské Hory a Antona Schöttnera ze Sedlečka. Oltářní obraz byl pořízen od Fritze Hofmanna z Karlových Varů. Zvon byl do kaple přemístěn z dřevěné zvoničky původně stojící vedle starého obecního domku č.p. 15. - Kaple byla zasvěcena Nejsvětější Trojici a na svátek Nejsvětější Trojice (přelom května a června) se pořádala místní pouť. Po 2. světové válce a vyhnání původních obyvatel kaple chátrala. Původní zvon se během 2. světové války ztratil, nahrazen byl zvonem přeneseným z Pulovic. V roce 1970 byl tento zvon darován pravoslavnému kostelu v Karlových Varech. V roce 1977 byla původní kaple zbořena. - Pozemek s kaplí patří obci Šemnice; obnovu kaple zorganizoval v letech 2020 - 2022 spolek "Naše Sedlečko", jemuž se ve veřejné sbírce podařilo sebrat 255.000,- Kč od místních obyvatel a firem.