kaple (Komárov) →

spojená s hasičskou zbrojnicí

se sanktusníkem

Jako kaple sloužila jen cca třetina celé budovy. - Byla obdélná, s trojúhelníkovými štíty a sedlovou střechou. Měla polokruhově sklenutý vchod uprostřed štítové stěny, nad ním malé kulaté okénko. Po stranách po jednom polokruhově sklenutém okně. Někdy po zabrání vsi německými vojáky byla původní vrata do hasičské zbrojnice na boku budovy zazděna a nová vrata byla proražena do štítové stěny; kaple tím byla zlikvidována. Kaple byla opět obnovena po roce 1945, než byla definitivně zlikvidována československou armádou po roce 1952. - Kaple je zakreslena již na mapě Stabilního katastru z roku 1838. - Pozemek, na němž kaple stála (pozemková parcela č. 841/1 v k.ú. Skořice v Brdech), patří Agentuře hospodaření s nemovitým majetkem Ministerstva obrany ČR. - Na základě zákona č. 15/2015 Sb. byl vojenský újezd Brdy ke dni 1.1.2016 zrušen a pozemek, na němž kaple stála, byl připojen k obci Skořice. - Ves Kolvín byla dne 5.2.1952 zahrnuta do vojenského újezdu Brdy a následně zcela zbořena.