← kaplička (Kestřany) kaple (Kienhaid) →

původní před 1700, nová začátkem 19.století
ve V části vsi, u mostu

Barokní obecní kaple byla postavena v době již před rokem 1700 při rozcestí cest naproti zdejší tvrzi u mostu přes říčku Bystřici ve východní části vsi. Na počátku 19. století byla kaple nově vystavěna. - Obdélná stavba se zvoničkou na střeše. Ve zvoničce býval do roku 1916 umístěn malý zvon z roku 1763 o průměru 0,4 m s nápisem: „Franciscus Antonius Frank me fudit anno 1763“. Vnitřní zaklenutá místnost, 2,7 m dlouhá a 2,5 m široká byla osvětlena dvěma světlíky. Při závěrové vnitřní stěně kaple stávala jednoduchá mensa, na které bývalo umístěno 1,1 m vysoké barokní vyřezávané dřevěné sousoší Piety z doby výstavby původní kaple. - Kaple je zakreslena na mapě Stabilního katastru z roku 1842. - Kaple stála na dvojici pozemků; oba (pozemkové parcely č. 42 a 43) patří městu Ostrov.