← kaple (Rudolec) kaple Nejsvětější Trojice (Rudolfov) →
12099 kaple Čtrnácti sv. pomocníků

v SZ části vsi

se sanktusníkem

Zůstaly jen základy; leží na oploceném pozemku bez možnosti přístupu. - Barokní kaple stála u tzv. Kneisslova dvora (č.p. 7); nazývána též Kneisslova kaple (Kneisslkapelle). - Stavba byla obdélného půdorysu s reliéfně rámovaným nárožím, podřímsím a štítem. Výrazným estetickým prvkem byla sanktusová vížka s malou cibulovou bání. - Ves i s kaplí byla poničena v době začlenění do bývalého vojenského újezdu Prameny; k rozsáhlým demolicím poškozených budov zde došlo až po zrušení újezdu na základě hromadného demoličního výměru, který vydal Okresní národní výbor v Sokolově dne 13.2.1957. - V roce 2012 byly vykopány základy zbořené kaple. - Kaple je zakreslena již na mapě Stabilního katastru z roku 1841. - Pozemek, na němž kaple stála, je v soukromém vlastnictví (Irena Lorenzová ze Sokolova).