← kaple sv. Jana Nepomuckého (Sedlce) synagoga (Sedlec) →

hřbitovní kaple
J od vsi, na zničeném hřbitově

Pseudogotická kaple s rovným závěrem na obdélném půdorysu krytá šindelovou sedlovou střechou. Vstupní průčelí s obdélným vchodem bylo završeno trojúhelníkovým štítem, zakončeným na konzolách vynesenou hranolovou sloupkovou zvoničkou s jehlancovou stříškou. Vnější stěny byly hladké, zdobené obloučkovým vlysem pod střechou. - Původní obezděný hřbitov se rozkládal kolem poutního kostela sv. Anny uprostřed vsi. V roce 1836 byl však hřbitov z nedostatku místa zrušen a nově založen při pravé straně silnice na Karlovy Vary jihozápadně od vsi. V době po polovině 19. století, jistě však před rokem 1877, byla při jižním okraji nového hřbitova postavena pseudogotická hřbitovní kaple. Plnila rovněž funkci márnice. Po rozšíření hřbitova jižním směrem se kaple ocitla uprostřed hřbitova. - Někdy během druhé poloviny 20. století byl sedlecký hřbitov zrušen, hřbitovní kaple zbořena a náhrobní kameny odstraněny. - Pozemek, na němž kaple stála, patří městu Karlovy Vary.