kaple (Podlesí) →

60. léta 20. století
na J konci vsi, uprostřed areálu Vitického dvora

se sanktusníkem

Velmi podobná (i velikostí) kapli v Sadově. - Obdélná kaple o rozměrech 3,65 x 3,1 m krytá valbovou střechou s vysokou hranolovou sloupkovou zvoničkou se stanovou stříškou na hřebeni. Vstupní průčelí s obdélným vchodem bylo završeno trojúhelníkovým štítem s nikou a zdobeným štukovým tympanonem s monogramem “MH”. Na vrcholu štítu byl umístěn železný kříž. Podélné stěny byly prolomeny po jednom obdélném okně. Vnější stěny byly členěny lizénovými rámci. Po vyhnání německého obyvatelstva po skončení 2. světové války přestala být kaple udržována a postupně chátrala. Někdy v šedesátých letech 20. století byla zbořena. - Pozemek, na němž kaple stála, je v soukromém vlastnictví (Iva Kalbáčová z Podlesí).