← kaplička (Skalka) kostel sv. Maří Magdalény (Skalka) →

u hlavní silnice, J od města

středně velká, se sanktusníkem

Byla velká asi jako kaple ve Starém Rybníku. - Dne 30.3.1956 napsala Rada Místního národního výboru ve Skalné církevnímu tajemníkovi pro okres Cheb, že kaple je ve velmi špatném stavu a nepřispívá ke vzhledu Skalné; žádala proto o sdělení, zda bude církev jako vlastník kapli v dohledné době opravovat nebo zda ji může obec zbořit. Dne 11.5.1956 církevní tajemník odpověděl, že kaple není majetkem církve, ale obce, takže Místní národní výbor musí rozhodnout o její opravě či demolici. Doporučil tuto věc projednat s místním duchovním, který by mohl přesvědčit věřící, aby kapli opravili v rámci Akce Z. Kaple byla zbořena asi v roce 1956. - Kaple je zakreslena již na mapě Stabilního katastru z roku 1842. - Pozemek, na němž kaple stála, patří městu Skalná.