← kaple (Děpoltovice) kaple sv. Jana Nepomuckého (Děpoltovice) →

Z od vsi, V od Dvorského vrchu

Místo kaple je zničeno kamenolomem. - Stávala při bývalé polní cestě, zvané „Zimmersteig“, na pozemku „Am Caspersberg“, na východním úpatí bývalého Dvorského vrchu, západně od vsi. - Menší obdélná kaple o rozměrech 2,2 x 1,55 m. Uvnitř bývala zaklenutá. Vnitřní zařízení kaple tvořil obraz Nejsvětější Trojice umístěný na závěrové stěně. Na boční stěně byl umístěn obraz sedlecké pouti. Naproti visel votivní obraz Panny Marie Pomocné. Obrazy byly malovány na dřevěných deskách venkovskými malíři počátkem 19. století. V interiéru kaple bývala umístěna rovněž starší, 0,8 m vysoká barokní dřevěná socha sv. Jana Nepomuckého z 18. století představující sedícího světce, který předčítá. - Po vyhnání německého obyvatelstva po skončení 2. světové války přestala být kaple udržována a postupně zchátrala. Pro značnou zchátralost byla nakonec v roce 1960 zbořena. - Kaple je zakreslena již na mapě Stabilního katastru z roku 1842. - Pozemek, na němž kaple stála, patří firmě Eurovia kamenolomy, a.s. z Liberce.