← kaplička (Metly) kaple sv. Anny (Meziboří) →
11560 kaple sv. Floriána

středně velká, se sanktusníkem

Kaple byla obdélná, s trojúhelníkovým štítem nad průčelím a sedlovou, vzadu zvalbenou střechou s osmibokým sanktusníkem s cibulovou makovicí krytou břidlicí. Ve štítu nad průčelím byla nika se sochou sv. Floriána. Vchod v průčelí byl zakončen pravoúhle. Po stranách lodi bylo po jednom půlkruhovém okénku. Uvnitř byl obraz sv. Jana Nepomuckého a malá soška z 19. století. - Ještě roku 1967 kaple stála. - Kaple je zakreslena již na mapě Stabilního katastru z roku 1839. - Pozemek, na němž kaple stála, patří městu Manětín. Město chce kapli obnovit v původní podobě, nechalo zpracovat projekt obnovy, ale narazilo na nesouhlas podniku Povodí Vltavy, s.p., který své zamítavé stanovisko zdůvodnil tím, že kaple by se mohla stát překážkou protékající vodě při případné povodni.