← kaple Božího hrobu (Kladruby) kaple Panny Marie (Kladruby) →

S od města, u silnice do Stříbra

barokní

Na daném místě mezi dvěma lípami (pravá je skácena) je teď kříž. - Jednalo se o čtvercovou stavbu se segmentovým presbytářem a vyhloubenými nárožími, stěny hladké s několika lizénami a těžkým okapem. Střecha byla valbová, krytá taškami. Průčelí s polokruhovým portálem, nad ním byl prázdný výklenek a trojúhelníkový štít v římsoví, nad okapem atika s pískovcovou pyramidou a koulí. Po stranách byla oválná okénka. Uvnitř byla kupole s malbou zobrazující korunování Panny Marie a malovaný baldachýn nad oltářním výklenkem se soškou kladrubské Madony. Po stranách ve výklencích byly sošky sv. Václava a sv. Víta. - Ještě roku 1965 kaple stála. - Kaple je zakreslena na mapě Stabilního katastru z roku 1838. - Pozemek, na němž kaple stála, patří městu Kladruby.