kaple (Chuderovec) →
11325 kaple sv. Ludmily

(starší), květen 2015 - 5.9.2015 (vysvěcení)
JJZ od vsi, u silnice do Uhliště

Má novou střechu, sanktusník měděnou. - Kaple byla obnovena v roce 2015 rodinou Hoškovou z Chudenína na památku maminky, která před několika lety náhle zemřela. Tato rodina jako jedna z prvních osídlila Chudenín po 2. světové válce. Obnovená kaple byla slavnostně vysvěcena dne 5.9.2015. - Původní kaple je zakreslena již na mapě Stabilního katastru z roku 1837. - Původní kaple byla čtvercová (cca 2 x 2 m), vysoká bez střechy cca 2 m. V roce 1953 během vojenského cvičení vykopali vojáci blízko kaple zákopy a při cvičení kapli rozstříleli střechu, která se sesypala dovnitř. Kaple nebyla opravena a dále chátrala, v roce 1966 ji obec nechala zbořit. - Pozemek, na němž kaple stála, je v soukromém vlastnictví (Josef Vindiš z Chudenína)