← kaplička (Přední Nebesa) kaple Panny Marie Pomocné (Přední Paště) →
11283 kaple Neposkvrněného srdce Panny Marie

koncem 50. let 20. století
ve vsi, u cesty

kamenná, neomítaná

Má novou šindelovou střechu. Zavřená, zařízená. Uvnitř bez stropu. - Kaple byla zbořena spolu s celou vsí pravděpodobně v 50. letech 20. století. V roce 2012 se rozhodl Čeněk Šebesta se svými přáteli, že kapli obnoví v původní podobě (kromě omítek; nová kaple je na rozdíl od původní kamenná neomítaná). V srpnu 2012 byly vybudovány základy pro repliku původní kaple, mezi květnem 2013 a květnem 2014 byla kaple znovu postavena s využitím dotace od Nadace Via. - Obnovená kaple byla slavnostně vysvěcena dne 28.6.2014. - Původní kaple je zakreslena již na mapě Stabilního katastru z roku 1837. - Pozemek s kaplí patří Správě Národního parku a Chráněné krajinné oblasti Šumava. - Ves Přední Paště byla zcela zbořena.