kaple (kostnice) sv. Michaela (Cheb) →

asi počátkem 50. let 20. století
v JV části vsi, u silnice do Brocna

centrální, osmiboká

V roce 1946 byla kaple v pořádku, v roce 1949 už byla bez střechy, v roce 1954 už nestála. - Místní obyvatelka, která přišla do vsi v roce 1945 si pamatuje, že vedle cesty na Brocno stála koncem 40. let 20. století rozbořená malá roubenka a vedle ní ní kaple kruhového tvaru s propadlou střechou a pobořenými částmi zdí. Ve zbylých oknech byly vitráže. Vždy byla považována za židovskou synagogu (kapli?). V 70. letech 20. století koupil pozemek, na němž stávala kaple, dědeček pana Matějovského a František Matějovský (bratr současného majitele) si pamatuje, že tam byl kus zdi, kterou s dědou bourali. - Pozemek, na němž kaple stála, je v soukromém vlastnictví (Karla Matějovská ze Štětí a Karel Matějovský ze Chcebuzi).