← kaple (Kamenec) kaplička (Kamenec) →

u cesty, JV od myslivny

středně velká, se sanktusníkem

Zůstalo jen podkovovité obvodové zdivo (široké přibližně 2,5 m) vpředu do výšky cca 0,2 m. V průčelí měla trojúhelníkový štít. Věžička na hřebeni šindelem kryté střechy posunuta k přednímu štítu. Nad vchodem v průčelí nika. Po stranách po jednom malém obdélníkovém okénku. - Cesta ke kapli: od myslivny po cestě pod lesem, asi po 200 m se cesta větví; jít rovně kolem dvou chat. Kaple stojí asi 50 m za druhou chatou po levé straně cesty mezi dvěma kaštany. - Kaple je zakreslena již na mapě 3. vojenského mapování z roku 1872. - Kaple stála na dvojici pozemků; jeden (pozemková parcela č. 2482) patří obci Liberk, druhý (pozemková parcela č. 2295) je v soukromém vlastnictví (Ing. Jiří Vysoký z Přibyslavi). - V údolí zůstaly čtyři domy a tábořiště, ve stráni jsou dvě chaty, výše je vše zbořeno.