Opravené (známka 95, známka původního objektu: 601) zděné kaple

původní v polovině 70. let 20. století
v Z části vsi, u domu č.p. 233

středně velká, se sanktusníkem

Má novou střechu. - Kaple se nazývá Dejesova podle majitele gruntu, jenž ji nechal postavit. Uvnitř býval oltář se sochou Panny Marie v životní velikosti. Socha byla původně umístěna v kostele, ale po dostavění kaple do ní byla přemístěna. Na každé vnitřní straně kaple byly dřevěné lavice, nad nimi obrazy svatých a vpředu obraz Pannny Marie se zářícím věčným světlem. Na zvonu v sanktusníku byl nápis „Ave Maria“. Pocházel rovněž z vendolského kostela a jako jediný přežil bez úhony období první světové války. - Kaple byla zničena v polovině 70. let 20. století; v původní podobě a na původním místě byla obnovena v roce 2008. Kaple byla po obnově slavnostně vysvěcena dne 27.7.2008. - Pozemek s kaplí patří obci Vendolí, která zorganizovala obnovu kaple.