← kaple (Cetviny) kaple (Cetviny) →

J od bývalého městysu, u cesty

Stála u cesty podél Malše přes řeku proti osamělému rakouskému domu. - V letech 1955 - 1956 probíhaly na příkaz Ministerstva vnitra ČSR demolice všech nemovitostí v tzv. zakázaném pásmu, jež Ministerstvo národní bezpečnosti ČSR vyhlásilo dne 28.4.1951 podél hranice s Bavorskem a Rakouskem. Zbořením většiny domů v Cetvinách byl v rámci této akce pověřen národní podnik Zemstav Praha. Při určování domů k demolici byla tato kaple vynechána. Nicméně při závěrečném vyhodnocování demolic provedených v Cetvinách dne 5.11.1955 byl národní podnik Zemstav dodatečně požádán o její demolici. Při prověrce dne 20.11.1955 bylo konstatováno, že kaple je již zbořena. - Pozemek, na němž kaple stála, patří Státnímu pozemkovému úřadu.