Torzální (známka 500) zděné kaple

v J části vsi, mezi dvěma kaštany ve svahu nad cestou k rybníčku

Zčásti zbořena; zůstalo pouze obdélné obvodové zdivo (3 x 2,5 m) do výše max. 1 m. Z interiéru kaple byly nově odstraněny trosky. - Barokní kamenná kaple s rovným závěrem a zaoblenými nárožími na obdélném půdorysu krytá šindelovou valbovou střechou. Vstupní průčelí členěno pilastry při vchodu. Ve výklenku štítu v průčelí bývala dřevěná socha sv. Floriána. - Po vyhnání německého obyvatelstva vsi po skončení 2. světové války přestala být kaple užívána a udržována a postupně zcela zchátrala. - Kaple je zakreslena již na mapě Stabilního katastru z roku 1839. - Pozemek s torzem kaple patří městu Toužim. Město připravuje obnovu kaple co nejblíže původní podobě; v lednu 2024 zadalo zpracování projektové dokumentace, ta by měla být hotová do dubna 2024. K vlastní obnově kaple by mělo dojít buď ještě v roce 2024 nebo v roce 2025 (podle finančních možností).