← kaple sv. Martina (Návary) kaple sv. Jana Nepomuckého (Panské Pole) →
7339 kaple Neposkvrněného početí Panny Marie

SZ od vsi, u cesty k Fritzovu mlýnu

středně velká

Bez střechy a krovů, klenba prolomena. Zůstalo pouze obdélné obvodové zdivo (3,8 x 4,5 m) do výše: vpravo vzadu cca 2,6 m (původní výše, ale nejvyšší část zdiva je vykloněna dozadu), vpravo vpředu cca do 2,3 m, levá stěna pouze cca 1,3 m. Překlady nade dveřmi i oběma bočními okny prolomeny. Ze zdiva vyrůstají keře. Fasáda zničena. Bez oken a dveří. Poškozuje ji okolo se pasoucí dobytek. – Průčelí bylo členěno pilastry a vrcholilo volutovým štítem. Byla sklenuta plackou se zbytky fresek. - Nazývána také Werkerkapelle či Opatská kaple. - Kaple je zakreslena již na mapě Stabilního katastru z roku 1839. - Pozemek s kaplí je v soukromém vlastnictví (Ing. Jaroslav Brom, CSc. z Úšovic a Ing. Václav Valtr z Lázní Kynžvart).