v lese Z od vsi na vrchu Kalvárie

barokní

Bez střechy a krovů, klenba prolomena. Zůstalo pouze obvodové zdivo vpředu se zaoblenými rohy (cca 4,2 x 5 m) do výše 1 - 2,5 m po celém obvodu. Interiér kaple je vyčištěn, uvnitř byl vztyčen kovaný kříž. Vedle kaple byl postaven dřevěný kříž. - Zděná obdélná stavba, nároží na vstupní (východní) straně byla zaoblena, s typickým barokním štítem s nikou, sklenutá. V interiéru byla zhruba od roku 1800 umístěna dřevěná socha Piety. Výška kaple i se střechou činila téměř 6 m. Ještě v roce 1958 kaple stála. - V roce 2012 členové spolku "Obnova obce Prameny" odstranili trosky z torza kaple; do budoucna plánují zakonzervování torza kaple, uvažují i o celkové dostavbě do původní podoby. - Kaple je zakreslena na mapě Stabilního katastru z roku 1841. - Pozemek s kaplí patří firmě Fine Dream, s.r.o. z Prahy. - Ke kapli vede křížová cesta (asi z roku 1850), původně složená ze 14 kamenných zastavení s malbami na plechu; část ztracených kamenných zastavení byla v posledních letech nahrazena novými dřevěnými.