7135 kostel sv. Václava

v JV části vsi

Má novou střechu, věž měděnou. Má nová okna a dveře. Interiér je opraven. Nově je opravena i ohradní zeď okolo kostela. - Roku 1702 nechal hrabě Maxmilián Hrzán z Harrasu postavit kostel, který zasvětil sv. Václavu. Roku 1753 postavil kníže Jindřich z Auersbergu současný kostel. V letech 1821 - 1822 byl zvětšen a věž byla osazena třemi zvony. Hlavní oltář pocházel z roku 1702, roku 1865 přibyly dva boční oltáře. Roku 1702 byl u kostela rovněž zřízen hřbitov, který byl rozšířen v roce 1885. - Pozemek s kostelem patří obci Kalek; obec kostel opravila v letech 2002 - 2012 mimo jiné s využitím dotace z Programu rozvoje venkova. - V roce 2022 půjde na opravu střechy kostela 241.000,- Kč z dotačních programů Ústeckého kraje.