← zvonička (Krasov) kaple Panny Marie Bolestné (Kunratice) →

Torzální (známka 500) zděné kaple

ve vsi, S od kostelíka

Kaple byla v roce 2013 z větší části zbořena; zůstalo jen obvodové zdivo do výše cca 0,3 m vpředu a cca 0,6 m vzadu. Zdivo je zasypáno troskami. Stojí vedle vjezdu na pozemek nově dokončovaného domu. - Před pobořením byla kaple bez střechy a krovů, klenba prolomena, na jaře 2012 se zřítila i téměř celá přední stěna se štítem (trojúhelníkový štít nad zadní stěnou byl zřícen již dříve). Zbylé obvodové zdivo bylo na pravé straně shora poškozeno. Fasáda byla zničena. Byla bez dveří, prázdná. Uvnitř byly trosky přední stěny a štítu. - Původně byl uvnitř kaple obraz sv. Anny z konce 18. století. - Kaple stojí asi 200 m pod kostelíkem východně od silnice v místech, kde se k silnici z východu nejvíce přibližuje les. - Kaple je zakreslena již na mapě Stabilního katastru z roku 1828. - Pozemek s kaplí je v soukromém vlastnictví (Josef Cihlář z Kunějova).