3558 kaple Božího hrobu

v lese, JV od vsi

zčásti kamenná, neomítaná

Má novou střechu. Zavřená, prázdná. Uvnitř chybí strop. Původně bývala uvnitř socha sv. Anny. Nově vyřezány stromy a křoviny v okolí kaple. Před kaplí původně stávaly lavičky. – Kaple byla postavena v roce 1901 nákladem rodiny Bienertovy. - Pozemek s kaplí patří městu Osečná; město v roce 2014 zorganizovalo opravu kaple s využitím dotace od Ministerstva pro místní rozvoj ČR. - Kaple byla po opravě slavnostně posvěcena dne 15.7.2015.

Zdroj: Daniela Břoušková, Jiří Hauzer

• Daniela Břoušková napsal 13.06.2013 17:54

Od kronikáře obce Osečná jsem se dověděla,že se v kapli nacházela socha sv.Anny,před kaplí bývaly lavičky. Její záchranu má v úmyslu obč.sdružení Dubáci - www.dubaci.cz Jeden z jeho členů během studia v Liberci vypracoval její zaměření,jako školní práci na VŠ. A já sehnala histor.fota kaple - k radosti Dubáků - od sdružení rodáků ve Světlé p. J.,dám je oskenovat a zašlu i Vám. Daniela Břoušková

Informace doplněny, děkuji. A těším se na historické fotky kaple.

• Daniela Břoušková napsal 17.06.2013 22:50

Foto - černobílé jsem dala naskenovat,mělo by být ve středu. Barevné - kolorované jsem půjčovala "Dubákům" pro přípravu záchr.kaple,pošlu později.