← kaple sv. Antonína Paduánského (Polomec) kaple (Prosečné) →

Polozřícené (známka 450) zděné velké kaple

ve vsi

Bez střechy, krovů a stropu. Zůstalo pouze obvodové zdivo (cca 5,5 x 4 m) do výše: levá stěna, zadní stěna a levá část přední stěny do původní výše (cca 3 m; v levé stěně je pouze prolomené zdivo nad oknem), zadní část pravé stěny (po okno) do výše cca 2,5 m, nad oknem prolomeno, pravá část přední stěny a přední část pravé stěny zbořeny téměř k zemi. Zdivo nade dveřmi prolomeno. Zdivo kaple bylo ještě dále poškozeno při bouři dne 18.8.2017, kdy na kapli spadla lípa. Fasáda je zničena. Bez oken a dveří. Uvnitř jsou trosky. Nově jsou vykáceny stromy v okolí kaple. - Část zdiva kaple rozebrali místní chataři, kteří kameny používali na opravy cesty. - Kaple je zakreslena již na mapě Stabilního katastru z roku 1826. - Pozemek s kaplí patří Státnímu pozemkovému úřadu; jihočeské pracoviště Státního pozemkového úřadu připravilo v roce 2019 projekt na opravu kaple, ústředí Státního pozemkového úřadu v Praze ale opravu nedovolilo.