← kaplička (Choustníkovo Hradiště) kapličky křížové cesty (Chvaleč) →

Opravené (známka 100) polohrázděné velké kaple

se dvěma sanktusníky

Má novou střechu. - Na místě stávala původně dřevěná kaplička, kterou v roce 1825 nahradila kaplička zděná, sloužící dnes jako presbytář. Z kapacitních důvodů kaple nestačila, a proto byla přistavěna roku 1906 dřevěná loď. Na přestavbu přispěli jak místní (např. manželé Petříkovi věnovali lustr), tak i hrabě Jan Harrach (věnoval dřevo na výstavbu) či hraběnka Aloisie Czernin-Morzinová. - V kamenné části stavby je umístěn oltář, ve dřevěné části pak hlavní loď s kruchtou, na které je umístěno harmonium. V blízkosti kaple stojí křížová cesta a pomník padlým v 1. světové válce. - Od 50. let 20. století kaple chátrala. - Rozsáhlejší novodobé opravy se datují do let 1999 – 2003, opravu provedl spolek „Zdravé Krkonoše“. Vše vyvrcholilo dne 13.7.2003, kdy byla kaple slavnostně znovu vysvěcena Mons. Josefem Sochou. O tři roky později, dne 17.6.2006, u příležitosti sta let od dostavby kaple, se zde světil nový znak i prapor obce, byl uspořádán sjezd rodáků a zazpíval Vrchlabský chrámový sbor. Mši svatou celebroval Mons. Josef Kajnek. - Kaple byla před mnoha lety vykradena, proto je výzdoba většinou složena z darů občanů či jejich blízkých. - Pozemek s kaplí patří obci Klášterská Lhota.