← kaple (Hořejší Vrchlabí) kaple Panny Marie (Hořejší Vrchlabí) →
3168 kostel sv. Martina

V od vsi

V rekonstrukci; opravena je statika, zazděny jsou praskliny v obvodovém zdivu. Střecha lodi je mírně poškozená, všechna střešní okénka jsou zakrytá. Omítka je zčásti poškozená. Část oken je rozbitá. Zavřený, uvnitř je zřícený kůr (ještě před zřícením kůru byly v roce 2004 odstěhovány zdejší varhany do kostela v Podlažicích na Chrudimsku). - Vrcholně barokní jednolodní kostel byl postaven v letech 1707 - 1708, jeho stavitelem byl A. Parm z Hostinného. - Pozemek s kostelem patří spolku Omnium; spolek kostel v srpnu 2017 převzal od církve, aby ho mohl opravit.