3062 kostel Nejsvětější Trojice

poprvé zmíněn 1384
na mírném návrší uprostřed vsi

V rekonstrukci; loď a presbytář mají poškozené šindelové střechy provizorně zakryté plachtami. Věž a průčelí mají opravenou statiku; spodních asi 5 m zdiva věže je staženo železy s lodí. Před průčelím a kolem věže je kolem základů nalit beton. Ve zdivu jsou místy praskliny. Omítka je mírně poškozená. - Kostel je složen z hlavní lodi a trojboce ukončeného presbytáře, k němuž je připojena sakristie se schodištěm na oratoř. Na západní straně lodi kostela se tyčí 35 m vysoká věž. Hlavní oltář zdobí obraz Nejsvětější Trojice od Františka Maischneidera z roku 1879. Z původních čtyř kostelních zvonů byly tři za první světové války zrekvírovány, a proto byly v roce 1924 pořízeny zvony nové, které zhotovila broumovská zvonařská dílna Octava Wintera. - Původně gotický kostel byl v 16. století renesančně přestavěn tehdejšími majiteli panství pánů Bohdaneckých z Hodkova. - Pozemek s kostelem patří "Spolku Trinitas" ze Zdoňova; ten založili majitelé přilehlé fary s cílem kostel opravit. V roce 2023 půjde na opravu střechy kostela 690.000,- Kč z dotačních programů Ministerstva kultury ČR.