← kaple (Koporeč) kaple Panny Marie Neposkvrněné (Liščí) →

Polozřícené (známka 450) zděné velké kaple

na kopci, SV od vsi, na krásném vyhlídkovém místě

Bez střechy a krovů, klenba propadlá. Zůstalo pouze obvodové zdivo (cca 4,2 x 6 m) do výše cca 3,3 m, místy je sníženo o cca 0,5 m. Zdivo je prolomeno nad oběma okny po stranách, oknem vzadu i nade dveřmi. Fasáda je zničená. Bez oken a dveří. Nově jsou odstraněny a roztříděny trosky z okolí kaple a z jejího interiéru. Očištěno je přístupové schodiště ke kapli. Ořezány jsou větve okolních lip. Kaple je nově oddělena od okolní pastviny. - Kapli postavil v roce 1805 Karl Erber ze statku č. 2 a pojmenoval ji podle svého zetě Georga Grohera "Groher-Kapelle". V roce 1815 kapli nově (s masívními zdmi) postavila rodina Winterova. Kaple bývá nazývána Groherova kaple či Laudonova kaple. - Pozemek s kaplí patří od ledna 2022 obci Jetřichov.