← kaple Panny Marie (Velké Prameny) kaple (Ves Haňšpach) →
2915 kaple Panny Marie Pomocné

jiný

Bez střechy, krovů a stropu. Zůstalo pouze obvodové zdivo (cca 3,2 x 4 m) do původní výše (cca 3,5 m), pouze nad levým oknem a dveřmi je zdivo prolomeno. Zdivo je shora kryto betonovou mazaninou. Fasáda je zničena. Bez oken a dveří. Kaple je nově ohrazena, aby ji nepoškozoval dobytek z okolních pastvin. - Ve farní kronice fary Kunštát se v roce 1969 o kapli uvádí: ...střecha otrhána, dveře pryč. Zatím není, kdo by se tam o ni staral." - Pozemek s kaplí patří Státnímu pozemkovému úřadu; úřad, který původně plánoval opravu kaple, nechal v roce 2017 na základě podivného doporučení územního odborného pracoviště Národního památkového ústavu v Josefově zdivo kapličky jen zčásti opravit a pokrýt jej shora betonovou mazaninou.