20998 kaple Panny Marie Sedmibolestné

kaple (kostel)

s věží

Má novou střechu. - Na místě současné kaple stála původně dřevěná kaplička pro 8 až 10 osob. Stavba byla pro špatný technický stav roku 1851 rozebrána. Na stejném místě byla pak v letech 1857 - 1859 postavena současná kamenná kaple. Dne 14.8.1957 byla kaple vážně poškozena vichřicí, nicméně díky obětavosti obyvatel Myslíku byla kaple do dvou let obnovena, přičemž získala i novou zděnou věž představěnou před průčelím. První mše v rekonstruované kapli se konala dne 5.6.1960. - Roku 2017 došlo k velké rekonstrukci kaple, kdy byla staticky zajištěna; dále byla opravena střecha, fasáda i přilehlá márnice. - Kaple má tři zvony, nejstarší je z roku 1943, druhý z roku 1971 a nejmladší zvon pojmenovaný "Ludmila" je umístěn v kapli od roku 2006. - Pozemek s kaplí patří obci Palkovice.