18993 kaple sv. Jana

ZJZ od vsi, v polích, u velké lípy

Zůstalo jen obdélné obvodové zdivo do výše: levý přední roh cca 0,9 m, pravý přední roh a levý zadní roh do výše cca 1,3 m, pravý zadní roh do výše cca 2 m. Zdivo je silně zasypáno troskami. Zčásti je zarostlé v křoví. - V roce 1864 postavil na svém pozemku, parcele číslo 669/2 u chodníku do Příbora, Jan Klečka, rolník z čp. 38, kapličku sv. Jana. V 70. letech 20. století byla kaple téměř zničena. - Pozemek s kaplí patří ze 2/3 obci Kateřinice a z 1/3 firmě Moravan Mléčná farma, a.s. z Kateřinic. Vedení obce Kateřinice plánuje obnovu tohoto místa, vyhlásilo anketu, zda je lépe kapličku znovu postavit podle původní dokumentace nebo na stávajících ruinách vytvořit poutní místo s křížem, posezením a vitrínou dobových dokumentů.