Novostavby (známka 10) zděné kaple

na návsi u rybníka

se sanktusníkem

Má novou střechu. Zavřená, zařízená. - Novou kapli nechala postavit v roce 2018 místní podnikatelka Miluše Pechočiaková v jiné podobě na místě původní kaple na jižním okraji návesního rybníka. - Původní kaple byla jednoduchá hranolová stavba bez oken krytá šindelovou sedlovou střechou. Vstupní průčelí s obdélným vchodem bylo završeno vystupujícím profilovaným trojúhelníkovým štítem s kruhovým okénkem v ose. Pod střechou kapli obíhala profilovaná korunní římsa. Vnější stěny kaple byly hladké, bez členění. - Původní kaple od neznámého architekta byla v roce 1935 značně zchátralá, poté však byla opravena. Znovu zchátrala po vyhnání německy hovořícího obyvatelstva po skončení 2. světové války, nakonec byla zbořena. - Původní kaple je zakreslena již na mapě Stabilního katastru z roku 1841. - Pozemek s kaplí patří městu Bochov. - Dne 7.9.2019 byla kaple po obnově slavnostně posvěcena.