← kaple Vzkříšení Ježíše Krista (Svoboda nad Úpou) synagoga (Trutnov) →
17779 kaple Kristova žaláře

Poškozené (známka 300) skalní kaple

jeskynní kaple
ve skále nad ulicí Kalvárie

kaple byla v jeskyni ve skále, z ulice Kalvárie k ní vedlo schodiště

Bez dveří, prázdná. Chybí socha (v jeskyni byla socha Ježíše Krista v okovech). Schodiště ke kapli je zarostlé a zničené. Nově vyřezány okolní stromy a křoviny. - Kaple byla součástí křížové cesty vedoucí od sousoší Panny Marie Pomocné v městském parku dnešní ulicí Pod parkem (zůstaly zde čtyři malé kamenné kapličky křížové cesty bez obrázků), kolem kaple Panny Marie v ulici Kalvárie, po schodech ke kapli Kristova žaláře a na vrchol kopce nad kaplí zvaného Olivetská hora. Pod vrcholem Olivetské hory je zachována další kamenná kaplička křížové cesty bez obrázku, na vrcholu Olivetské hory je zbytek podstavce někdejšího sousoší modlícího se Ježíše Krista s andělem. - Pozemek s kaplí je v soukromém vlastnictví (Pavel Novák z Vrchlabí).