autohavárie
SV od města, u silnice do Zvěřínku

Má novou střechu, Zavřená, zařízená. - Kaple se nazývá Paroubkova nebo Paroubkovská podle vzdělané rodiny mecenášů a místního významného občana Otakara Paroubka, který ji nechal postavit kolem roku 1715 údajně jako poděkování za přežití v době morové epidemie. Kaplička byla silně poškozená po autonehodě vozidlem BMW v prosinci 2012 (zatáčka nově opravené silnice vynášela); ve zdivu bylo více prasklin, celá kaplička byla nakloněná dozadu. Město Sadská plánovalo její opravu, ale při další nehodě nákladního auta v září 2013 byla kaplička zcela rozbita. Trosky kapličky byly následně odklizeny, zůstalo jen pár rozhozených cihel v poli. - Kaplička byla památkově chráněná, památkáři proto vyzvali město Sadská k její obnově v původní podobě. Město obnovu kapličky odmítlo a naopak požádalo o zrušení památkové ochrany kapličky. Ministerstvo kultury ČR dne 7.4.2015 památkovou ochranu kapličky zrušilo. Nové zastupitelstvo města Sadská se rozhodlo kapličku obnovit. V únoru 2017 byl vypracován projekt. Replika kapličky byla navržena na základě dostupných obrazových podkladů a kopíruje tak původní tvarovou kompozici a vzhled památkově chráněné kapličky. Obnova probíhala v létě 2017. Replika byla postavena o několik metrů dal od silnice než byla kaplička původní (ta stála na souřadnicích: 50.146984, 14.998356). Kaplička tak stojí na na pozemku města, kdežto původní stála na pozemku v majetku Státního pozemkového úřadu. Ve zděném výklenku nové kapličky byl osazen původní litinový kříž a výklenek je uzavíratelný původní kovanou mříží; kříž i mříž byly po zboření původní kapličky uskladněny v depositu správy majetku města Sadská. - Obnovenou kapličku dne 17.1.2018 posvětil farář p. Jaroslav Krajl za přítomnosti zástupců města. - Pozemek s kapličkou patří městu Sadská.