Opravené (známka 100) zděné kaple

ve V části vsi

středně velká

V rekonstrukci; má novou střechu. Opravena statika, přezděny poškozené části zdiva. Bez dveří. Větší část interiéru má novou, ještě nenatřenou omítku, zadní část interiéru má původní omítku s plastickými reliéfy. Zařízená. Okolní křoviny jsou zčásti vyřezány. – Kaple byla postavena jako zámecká; zámek nyní leží za hranicí v Polsku. První opravy kaple v letech 2009 - 2010 zorganizoval a ze svých prostředků uhradil majitel zámku v sousedních polských Pielgrzymowech Ryszard Brzezinski. Dne 7.8.2010 byla částečně opravená kaple znovu slavnostně posvěcena. - Pozemek s kaplí patří od roku 2017 spolku "Omnium"; spolek v roce 2017 zorganizoval opravu kaple s využitím dotace od Ministerstva zemědělství ČR a Česko-německého fondu budoucnosti.