Opravené (známka 0) ostatní

severozápadně od vsi, v lese Židovec, mezi obcemi Černíč a Zadní Vydří

Opravena je ohradní zeď. Všechny náhrobky jsou opraveny a postaveny. - Hřbitov založený pravděpodobně v 16. století pro židovskou obec Telč. V této době nebylo dovoleno pohřbívat na území telčského panství, a proto byl hřbitov zřízen na sousedním panství dačickém. První čitelný náhrobní kámen pochází z roku 1655, pohřbívalo se zde do roku 1879, kdy byl v Telči na Oslednicích založen nový hřbitov. Na hřbitově ve Velkém Pěnčíně se nacházejí ojedinělé barokní a klasicistní náhrobky. Hřbitov byl vážně poničen nacisty. Ve Velkém Pěnčíně židovská komunita nebyla a hřbitov patřil komunitě telčské od počátku 17. století. Po roce 2002 byl hřbitov opraven. - Pozemek se hřbitovem patří Židovské obci v Praze.