17263 nový židovský hřbitov

Torzální (známka 0) ostatní

S od centra vsi, mezi poli

Zachováno je jen několik náhrobků. Přední strana ohradní zdi je opravená, zbývající strany potřebují omítnout. - Hřbitov z roku 1864, původně s obřadní budovou. Roku 1938 byl nacisty demolován, během 2. světové války tu byli pohřbíváni sovětští váleční zajatci a v r. 1945 oběti tzv. pochodu smrti (vězňové z evakuovaných koncentračních táborů). Roku 1955 byl hřbitov zkrácen na polovinu původní délky (ohradní zeď zrušené části a obřadní budova byly zbořeny) a na ponechané polovině hřbitova byl postaven pomník obětí nacismu. Po roce 1968 byly vyvezeny na skládku všechny zbývající židovské náhrobky. Roku 1997 tu bylo složeno několik náhrobků ze starého židovského hřbitova, kterými byl dosud vydlážděn radniční dvůr. - Po roce 1980 byl hřbitov víckrát pomalován nacistickými symboly. - Pozemek se hřbitovem patří Židovské obci Teplice.