17123 nový židovský hřbitov

Torzální (známka 0) ostatní

v Teplické ulici, v SV sektoru městských hřbitovů

Zůstalo jen několik původních náhrobků a dalších několik náhrobků naskládaných u ohradní zdi. Ohradní zeď je opravená. Plocha hřbitova je udržovaná. - Hřbitov sloužil od roku 1848 až do roku 1982. Byl postaven v zadní části lovosického komunálního hřbitova, který byl založen v 1. polovině 19. století. - Na podzim 1938 byl židovský hřbitov nacisty zdemolován, po 2. světové válce byla údržba jen sporadická. - V roce 1982 byla většina hřbitovní plochy využita jako skládka stavebního materiálu a odpadků. Po roce 1982 byly téměř všechny náhrobní kameny odvezeny na skládku do Čížkovic (ponecháno bylo jen několik náhrobků u východní zdi), zbořena byla zeď oddělující židovský hřbitov od sousedního komunálního hřbitova a jejich plochy byly sloučeny. - Pozemek se hřbitovem patří městu Lovosice.