VJV od vsi, u domů U lesa

V rekonstrukci; má novou střechu. Ve štítové stěně nad vchodem jsou praskliny ve zdivu. Omítka zčásti poškozena. Bez jednoho okna a dveří. Uvnitř zpustošená, odstraněn strop. Kolem je nově uděláno odvodnění. - Kaple stojí v zahradě opuštěného domu. - Pozemek s kaplí patří firmě CZ Cars, s.r.o. z Českých Budějovic, která financovala opravu střechy kaple v roce 2012 s využitím dotačních programů Jihočeského kraje. - O opravě kaple uvažuje občanské sdružení "Drobné památky nejjižnějších Čech".

• Jiří Janků napsal 26.12.2017 18:26

Firma která využila dotaci zřejmě jen přelaťovala střechu a přeskládala tašky .Nových je pár hřebenáčů.Tím plusy končí.V kapli jsou odpadky ..těžká rozbitá plastová okna a kolem se hromadí černá skládka.