15957 kostel Nejsvětější Trojice

v J části vsi

V rekonstrukci; mimo věž má novou střechu. Spodní část zdiva na obou stranách hrobky (přistavěna k zadní straně kostela) je přezděna. Opravena jsou obě schodiště k hrobce a terasa před ní. Opraveno je odvodnění zadní části kostela. Levá strana lodi a presbytáře má novou fasádu a opravená okna. Omítka zbytku kostela je zčásti poškozená. - Původní kostel byl připomínaný již ve 14. století, nový byl na jeho místě postaven v letech 1610 - 1612. V roce 1819 byl poničen požárem. V roce 1836 byl obnoven; z této doby pochází i novorománská věž. Hrobku knížat z Rohanů, která se nachází ve východní ose kostela a byla ke kostelu zezadu přistavěna roku 1824, nechala vybudovat z odkazu kněžna Berta z Rohanů. - Pozemek s kostelem patří církvi; v roce 2024 půjde na opravu fasády a oken kostela 800.000,- Kč z dotačních programů Ministerstva kultury ČR.