kostel sv. Bartoloměje (Kostelní Horka) →
14172 kostel Všech Svatých

na SV konci vsi

Kostel byl vybudován v letech 1792 - 1794 na místě staršího dřevěného kostela. Poslední bohoslužba se zde konala na Velikonoční pondělí dne 30.3.1964. Posledním knězem v Konské byl Erwin Durczok. V kostele se nacházely obrazy Sv. Jan Nepomucký a Vidění sv. Hedviky od Felixe Ivo Leichera. Oltář z kostela byl přesunut do evangelického kostela v Třinci, kde slouží dodnes. Kostel byl zbořen v březnu 1969 kvůli rozšiřování areálu Třineckých železáren; na jeho místě byla postavena kancelářská budova. - Kostel stál na dvojici pozemků; oba (stavební parcela č. 1407 a pozemková parcela č. 594/3) patří firmě Třinecké železárny, a.s. z Třince.

Zdroj: Lenka Poncarová - Muzeum Třineckých železáren a města Třince

• Daniel Spratek napsal 18.09.2008 07:33

Kostel byl zasvěcen Všem svatým. Byl vybudován v letech 1792–1794 na místě staršího dřevěného kostela. V kostele se nacházely obrazy Sv. Jan Nepomucký a Vidění sv. Hedviky od Felixe Ivo Leichera. Zbořen byl v 60. letech; některé zdroje uvádějí rok zboření 1969.

Informace doplněny, děkuji. Michal Valenčík