na JV okraji vsi, u zámku

s vysokým sanktusníkem

Velká barokní mešní zámecká kaple, původně z roku 1720, byla upravena v roce 1766 majitelem zboží a zámku Františkem Xaverem Glaserem z Glasersbergu. - Barokní kaple byla jednolodní, obdélná, s půlkruhově zakončeným presbytářem, s jižní sakristií s oratoří v patře; presbytář byl sklenut plackou. Ze střechy vyrůstala sanktusová polygonální vížka. Fasáda byla členěna pilastrovým řádem, okna byla zaklenuta stlačeným obloukem; mírně zvlněné štítové průčelí vrcholilo trojúhelníkovým štítem s volutovými křídly s erbem v trojúhelníkovém tympanonu a s volnými plastikami putti po stranách. Ve středu štítu byla mělká nika. V přízemí štítové strany byl portál s profilovaným ostěním a supraportou. Nad portálem bylo půlkruhové okno. Štítové průčelí bylo členěno pilastry. Loď byla plochostropá s nástropní malbou v zrcadle, na západní straně se nacházela kruchta s malovanou poprsnicí. Stěny lodi byly členěny pilastry s římskými hlavicemi. Presbytář byl sklenut plackou zdobenou nástropní malbou s církevním námětem. Hlavní oltář s obrazem Nanebevzetí Panny Marie v barokním rámu byl z doby kolem roku 1700. - Zámecký areál i celá ves byly zlikvidovány v roce 1975. - Kaple je zakreslena na mapě Stabilního katastru z roku 1842. - Kaple stála na trojici pozemků; jeden (pozemková parcela č. 157) patří obci Bečov, druhý (pozemková parcela č. 1/2) patří městu Most a třetí (pozemková parcela č. 145/3) patří firmě Palivový kombinát Ústí, s.p. z Hrbovic. - Na katastru vsi byla zřízena Velebudická výsypka Dolu B. Šmeral Čepirohy, n.p. Doly Ležáky Most. Později proběhla její rekultivace.