← bývalý klášterní kostel sv. Mikuláše z Tolentina (Vratěnín) kostel Bičování Krista (Wies) →
13952 kostel sv. Andělů Strážných

hřbitovní kostel

Hřbitovní kostel od Octaviana Broggia postavený na místě staršího kostela, z něhož zbyla věž. - Jednolodní, obdélný, s okosenými nárožími, na východě čtvercový presbytář ukončený půlkruhovou apsidou. Nad chórem stála hranolová věž zakončená nízkým jehlanem a lucernou. Loď byla sklenuta plackou, podvěží křížovou klenbou a apsida konchou. Hlavní obdélný portál byl umístěn v západním průčelí v mělkém rizalitu, zakončeným trojúhelníkovým štítem. - Začátkem 60. let si vojáci bez vědomí a souhlasu církve udělali z věže kostela pozorovatelnu, roku 1962 při vloupání byla část inventáře zničena, část odcizena. Památková ochrana kostela byla zrušena dne 13.7.1964, brzy poté následovala demolice kostela. - Pozemek, na němž kostel stál, patří obci Hrušovany.