13904 kostel sv. Václava

hraniční pásmo
po pravé straně silnice do Hřebečné

Pozdně barokní kostel postavený zednickým mistrem F. Fischerem a tesařem B. Bleierem v letech 1805 - 1807. - Jednolodní, obdélný, celková délka 26 m, z toho loď 20 m a presbytář 6 m. Zevně měl trojboký, uvnitř segmentově uzavřený presbytář. K jeho severní straně byla připojena drobná sakristie. Stěny byly nečleněné, s obdélnými, lomeně zaklenutými okny rozdělenými středním prutem. Hlavní vchod v západním průčelí chránila drobná předsíňka. Omítnutý, hnědý, s pravoúhlou lodí. Interiér byl krytý plochým stropem, stěny byly členěny mělkými pilastry. Nad štítem vystupovala hranolová věž na čtvercovém půdorysu vestavěna do jižního průčelí. Zastřešena byla projmutou jehlanovou stříškou. Mobiliář pocházel z 19. století, starší byla pouze cínová křtitelnice z roku 1752. - Před zbořením byl interiér kostela zpustošen. - Nyní je na místě kostela kamenný památník. - Pozemek, na němž kostel stál, patří církvi.