ve V části vsi

Původně ve vsi stála barokní kaple sv. Anny z roku 1701, která ale byla roku 1838 zbořena pro zchátralost a také proto, že stála v cestě nově projektované silnici spojující Most s Chomutovem. V roce 1846 ja nahradila pseudogotická mešní kaple; jednoduchá stavba se skládala z obdélné lodi a odsazeného, pětiboce zakončeného presbytáře. Nároží stavby, portál a okna byly zdůrazněny rustikou, stěny byly prolomeny velkými, půlkruhově zakončenými okny. V západním průčelí byl umístěn půlkruhově zaklenutý portál zdůrazněný obdélným rámem s kvádrováním a nad ním kruhové okno s rozetou. Vrchol štítu byl zdoben obloučkovým vlysem a hodinami. Střecha byla sedlová se dvěma dřevěnými polygonálními vížkami zakončenými lucernami s jehlancovými stříškami. Větší vížka byla umístěna nad presbytářem, malá zvonička u západního štítu. Vybavení bylo současné se vznikem stavby. - Od roku 1956 nebyla kaple církví využívána, byla proto prodána Místnímu národnímu výboru za 20.036,- Kčs. Obec uvažovala o její úpravě na skladiště a později i o její demolici. O likvidaci vsi kvůli zhoršujícímu se životnímu prostředí vlivem blízké elektrárny a úpravny uhlí Komořany a hlavně z důvodů výstavby dopravního koridoru bylo rozhodnuto v roce 1975. Navzdory vydanému demoličnímu výměru se však likvidace protahovala a kaple byla stržena až v roce 1986 nebo 1987. - Kaple stála na dvojici pozemků; jeden (stavební parcela č. 81) patří městu Most, druhý (pozemková parcela č. 1082/278) patří ředitelství silnic a dálnic ČR. - Ves Komořany byla v letech 1986 - 1987 zbořena. Na jejím místě je dnes křižovatka silnic z Mostu do Chomutova a Záluží, průmyslový areál a teplárna.

Zdroj: Ing. Eva Hladká, muzeum Most + Martin Čechura: Zaniklé kostely Čech