kostel sv. Kateřiny (Dolany) →
13751 kostel sv. Martina

na Z konci vsi, na hřbitově

Pozdně barokní filiální kostel postavený hrabětem Ludwigem Hartigem. - K obdélné lodi byl na východě připojen odsazený pravoúhlý presbytář. Vnější fasáda byla členěna lizénovými rámci, interiér byl osvětlen obdélnými, segmentově zaklenutými okny. Nad západním štítem vystupovala osmiboká sanktusová věžička. Loď i presbytář byly kryty rovným dřevěným stropem, stěny byly zdobeny štukovými reliéfy. Mobiliář pocházel z konce 18. století, výjimkou byla pozdně gotická trojkřídlá archa z počátku 16. století. Kostel byl obklopen kamennou zídkou, prolomenou pozdně barokní bránou. - Ještě v roce 1962 kostel stál, měl v pořádku i střechu. - Pozemek, na němž kostel stál (pozemková parcela č. 393/2 v k.ú. Doupovské Hradiště), patří Agentuře hospodaření s nemovitým majetkem Ministerstva obrany ČR. - Na základě zákona č. 15/2015 Sb. byl pozemek, na němž kostel stál, ke dni 1.1.2016 vypuštěn z vojenského újezdu Hradiště a stal se součástí nově vzniklé obce Doupovské Hradiště.