13281 kaple sv. Trojjedinosti zvaná Žarošských

za kostelem

se sanktusníkem

Má novou střechu. Statika je opravená. - Původní kaple sv. Michala byla postavena napravo od kostela v roce 1693 (a posvěcena dne 10.8.1693) jako hrobka rodu Žarošských. Zasvěcení kaple dostala podle svého stavitele Michala Žarošského. V roce 1711 byla přestavěna z popudu Fabiána Žarošského, který byl pravděpodobně vnukem původního stavitele. V roce 1826 byla původní kaple kvůli rozšiřování kostela zbořena a v témže roce byla postavena nová kaple na současném místě. - Památková ochrana kaple byla zrušena v roce 1976, v roce 2009 byla kaple znovu prohlášena kulturní památkou. - Pozemek s kaplí patří městu Bučovice; město v letech 2011 - 2012 zorganizovalo opravu kaple s využitím dotací od Ministerstva kultury ČR.