13214 kaplička sv. Petra

v S části města, v Žatecké ulici

Má novou střechu. Bez dvířek, zařízená. - Zasvěcení sv. Petrovi je novodobé, původní zasvěcení kapličky se nepodařilo dohledat. Pozemek s kapličkou patří Státnímu pozemkovému úřadu; od úřadu si pozemek s kapličkou pronajal "Spolek sv. Václava, patrona české země", který v roce 2017 zorganizoval opravu kapličky. Opravu provedl p. Schejbal z Velké Černoce. - Kaplička byla po opravě slavnostně posvědena dne 29.6.2017 podbořanským farářem Alexandrem Siudzikem.

Zdroj: Dagmar Břehovská

• Dagmar Břehovská napsal 26.07.2017 21:26

Ve čtvrtek 29.6.2017 vysvětil podbořanský farář Alexander Siudzik kapličku sv. Petra v Blšanech (Žatecká ul.). Jméno dostala kaplička nové, o její historii se nedohledaly žádné informace. Rekonstrukci zajistil organizačně a finančně Spolek sv. Václava, patrona české země. Opravu provedl p. Schejbal z Velké Černoce.

Děkuji za dobrou zprávu, doplnil jsem.